Info

In Heaven


In Heaven is gestart door een groep vrienden met een keelschurende dorst naar live muziek. In samenwerking met het Wilde Westen proberen wij hedendaagse muziek te ontwortelen uit de concertzalen en deze te planten in onze Sint-Dionysius kerk te Sint-Denijs. Dit geeft artiesten de vrijheid om hun set anders op te bouwen dan wat ze in een normale concertzaal zouden doen; de muziekanten trekken hun back catalogue open, laten de hits links liggen en blinken de B-kantjes eens op. De kerk schept een intieme sfeer die veel interactie tussen de figuurlijke predikant en zijn volgelingen uitlokt.

 

De programmatie van In Heaven beperkt zich niet tot akoestische acts, we gaan graag heel breed van Amatorski over Jan Swerts tot Amenra, van solo tot uitgebreide bezettingen. We krijgen graag internationale artiesten tussen onze zuilen maar we zetten even graag de deuren open voor onze eigen Belgische bands.

De eerste engel


"Angel Olsen voor het ‘In Heaven’-programma in een kerk. Het klonk als een flauwe grap. Maar wie erbij was, had in iets meer dan een uur tijd een onpeilbare winstmarge geboekt op het risicofonds dat de ziel heet."


Volledige Humo recensie, klik hier

Het eerste compliment


Jan Swerts bracht onze kerk een beklijvend concert, snijdend in de stilte van een kennelijk geëmotioneerd publiek. Achteraf wist gitarist Gianni Marzo te zeggen dat dit de beste akoestiek was waar hij ooit al live gespeeld had.

De eerste elektronische noten


Amatorski overtuigde elke aanwezige ziel dat er een perfecte symbiose bestaat tussen de synthesizer en de kerk. Later zou Loney Dear deze verwevendheid met verve benadrukken.

Het eerste


Het eerste optreden dat in onze In Heaven reeks plaats vond was dat van Love Like Birds. Elke De Mey speelde een vertederende set. En ze won nog meer harten toen ze stiekem toegaf dat ze in de backstage het kleed van de priester had aangepast.